Skoči na glavno vsebino

20160909_112324V lanskem šolskem letu smo sodelovali na likovnem natečaju Postani donavski umetnik 2016. Naša šola je osvojila nagrado za kreativnost in množičnost, zato smo se v petek, 9. 9. 2016, odpravili na nagradni izlet v park Škocjanske jame.

Izleta smo se udeležili Žiga, Nejc in učiteljica Tanja, družbo pa sta nam delali učenki Pika in Klea iz OŠ Ludvika Pliberška ter njuna učiteljica Violeta.

Z Žigo sva se ob 5.00 odpravila na železniško postajo Maribor, kjer sva nestrpno čakala učiteljico Tanjo. Ker ob 5.30 ni bilo nikogar na postaji, sva hitro ugotovila, da sva zaradi strahu, da ne bi zamudila vlaka, prišla pol ure prehitro.

Ob 6.20 smo se z vlakom odpeljali v Zidani most, kjer smo prestopili na vlak za  Ljubljano. Vlak je imel zamudo, zato se je Žiga odločil, da bo zakričal skozi okno in delavce vprašal, koliko zamude bomo imeli in ljudje so prijazno odgovorili, da bo 15 minut . Takoj pri prihodu na ljubljansko železniško postajo smo pohiteli na avtobus, kjer so nas že čakali drugi nagrajenci likovnega natečaja z mentorji.

Po enourni vožnji smo prišli do parka Škocjanske jame, kjer so nam organizatorji pripravili prireditev in nam podelili krasne nagrade. Po končanem kulturnem programu smo odšli v jedilnico, kjer smo se malo okrepčali s sladicami in sokom.

Čez čas smo se odpravili do jam, kjer smo se sprehodili in izvedeli veliko novega. V jamah smo videli reko Reko, zanimive slapove, lučke, kapnike … Hodili smo po zelo strmih in dolgih stopnicah, ki so bile naporne. Ko smo prišli iz jam, smo se popeljali z dvigalom do gostilne. Tam smo se posedli za mize in dobili prisluženo hrano. Ta okusna hrana je bila goveja juha, dunajski zrezek s krompirčkom in sladoled.

Po kosilu smo počakali na avtobus. Bali smo se, da bomo zamudili vlak za Maribor, ampak ker nas je šofer peljal kot na helikopterju, smo na srečo zadnjo minuto pridirjali na vlak. Kljub zamudi vlaka in zastoju zaradi prometne nesreče na avtocesti  smo  imeli  zabaven ter odličen dan – ljudje so bili prijazni, gostoljubni, vljudni ter spoštljivi. Želimo si še veliko veselih, zabavnih, zanimivih in poučnih izletov, kot je bil današnji.

Nejc in Žiga, 8. a

no images were found

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča