Skoči na glavno vsebino

Sodobna priprava hrane

, ,
  • Obseg predmeta 32 oz. 35 ur
  • Izvajanje 1 ura tedensko oziroma 2 uri na 14 dni
  • Predmet je namenjen učencem 8. in 9. razreda

NAMEN PREDMETA

  • Pri izbirnem predmetu Sodobna priprava hrane učence poučujemo o prehrani z vidika zagotavljanja in varovanja zdravja.
  • Učijo se o pomembnosti varne, varovalne in zdrave prehrane ter o načinih priprave hrane.

SPLOŠNI CILJI PREDMETA

Učenci:

  • Razvijajo sposobnosti uporabe, povezovanja in tvornega mišljenja za preudarno odločanje o lastni prehrani predvsem v smislu zagotavljanja zdravja.
  • Nadgrajujejo vsebine, ki so jih pridobili pri rednem predmetu gospodinjstvo.
  • Poglabljajo znanja predvsem v smislu usmerjanja v nadaljnje šolanje na agroživilskih, gostinsko-turističnih in zdravstvenih šolah.
  • Razvijajo individualno ustvarjalnost.

OPIS DELA IN OCENJEVANJE PRI PREDMETU SODOBNA PRIPRAVA HRANE

2-4 srečanja so namenjena izdelavi referata oz. seminarske naloge in pridobitvi ocene iz teorije.

Ostala srečanja potekajo v obliki praktičnega pouka (šolski masterchef). Ocena je pridobljena in sestavljena iz organizacije dela v kuhinji, kuharskega znanja ter poznavanja živil, hranil in kuharskih postopkov.

 

Gregor Zorman

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)
Veščine

Objavljeno

27. marca 2023

Prilagajanje dostopnosti spletišča