ŠPORT ZA VSE  – medgeneracijsko druženje

Dragi učenci in starši!

Tokrat bomo športni dan, ki bo v petek, 22. 05. 2020, izvedli nekoliko drugače, kot smo bili navajeni do sedaj in sicer na daljavo.

Predlagamo vam, da ta dan namenite gibanju  (v skladu z navodili NIJZ) in se odpravite na POHOD pohodništvo_1  (lahko tudi na  sprehod malo drugače ) ali KOLESARJENJE  (varno kolesarjenjekolesarski izlet)

Priporočamo, da ste ta dan športno aktivni vsaj 3 ure. V teh tednih ste lahko dobro spoznali svoj kraj, zato verjamemo, da z izbiro aktivnosti in časom trajanja ne boste imeli težav.

Kot pa velja za vse športne aktivnosti, je pomembno predvsem to: telovadite samo, če ste zdravi in brez poškodb, bodite primerno oblečeni, pijte tekočino in poslušajte svoje telo (ne pretiravajte).  V gozdu bodite še posebej pozorni na podrta drevesa, suhe veje, ki lahko padajo, ovire na tleh …. Posebna previdnost velja tudi na cesti.

Učenci lahko v dogovoru s starši športni dan izvedejo sami, vsekakor pa prisotnost staršev priporočamo. Če se kdo v petek zaradi zaposlenosti staršev ne more odpraviti na športni dan, ga lahko opravi v soboto ali nedeljo.

Želimo vam prijeten dan in če je le možno, ga preživite v družinskem krogu. Po končanem športnem dnevu napišite v petih povedih, kje in kako ste športni dan preživeli, naredite posnetek zaslona telefona in dodajte kakšno fotografijo vaše aktivnosti.

 

Dokaze o opravljenem delu oddajte v spletno učilnico do nedelje, 24.5.2020.

 

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost