Dragi učenci in starši,

zadnji športni dan (za učence od 4. do 8. razreda) bomo izvedli na daljavo, v ponedeljek, 25. maja 2020.

Predlagamo vam, da ta dan  (v skladu z navodili NIJZ)  namenite gibanju in ste športno aktivni vsaj 3 ure. Izberite si eno izmed naslednjih aktivnosti:

DALJŠI POHOD pohodništvo_1 ,

SPREHOD MALO DRUGAČE  sprehod malo drugače

KOLESARJENJE  varno kolesarjenje in  kolesarski izlet ali

AKTIVNOSTI NA DVORIŠČU ALI TRAVNIKU TRAVNIK

V teh tednih ste lahko dobro spoznali svoj kraj, zato verjamemo, da z izbiro aktivnosti in časom trajanja ne boste imeli težav.

Preden se odpravite na izbrano aktivnost, dobro in zdravo zajtrkujte.  Primerno se oblecite in obujte, imejte več plasti oblačil, da se lahko, ko vam bo toplo, slečete in ko se ohlajate, nazaj oblečete. V nahrbtnik si dajte pijačo, lahko tudi kakšen posladek.  Postavite si cilj – do kod greste.

Pomembno je, da spoštujete naravo, kar pomeni, da vse smeti odnesete s seboj domov, ne vznemirjate živali in ne uničujete rastlinja.  V gozdu bodite še posebej pozorni na podrta drevesa, suhe veje, ki lahko padajo, ovire na tleh …. Posebna previdnost velja tudi na cesti.

Učenci lahko v dogovoru s starši športni dan izvedejo sami, vsekakor pa prisotnost staršev priporočamo. Če se kdo v ponedeljek zaradi zaposlenosti staršev ne more odpraviti na športni dan, ga lahko opravi v soboto ali nedeljo.

Po končanem športnem dnevu napišite v par povedih, kje in kako ste ga preživeli, naredite posnetek zaslona telefona in dodajte kakšno fotografijo vaše aktivnosti.

Želimo vam, da v družinskem krogu preživite prijeten dan.

Dokaze o opravljenem delu oddajte v spletno učilnico do nedelje, 31.5.2020.

Učenci 4.a, 4.b, 5.a in 5.b pošljite dokaze svojim razredničarkam na mail.

(Skupno 281 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost