Ročna izdelava papirja         

Navodila za izdelavo papirja si preberi v učbeniku na str. 68. Če nimaš učbenika, imaš v delovnem zvezku dostopno kodo do interaktivnega učbenika (Prava tehnika) in si tam prebereš navodila za delo. Sam poskusi izdelati vsaj dva papirja velikosti približno A5. Vsa navodila so lepo zbrana. Pripomočke, ki jih lahko zamenjaš ali prilagodiš, če tega nimaš doma:

  • sito s fino mrežico lahko zamenjaš s tkanino, ki ima bolj grobo tkanje, kakršnokoli mrežo, ki jo najdeš doma v kleti, ali pa mrežasto vrečko od čebule, krompirja večkrat preložiš in si sam izdelaš sito,
  • škrob lahko zamenjaš z moko,
  • električni mešalnik zamejaš s pol litrsko plastenko, v katero natrgaš majhne koščke odpadnega časopisa, dodaš vodo in ročno mešaš, dokler papir ne začne razpadati,
  • če imaš doma tempara barve, dodaš barvo, drugače ni potrebe, enako velja tudi za lepilo.

Postopek izdelave papirja fotografiraj s telefonom, natisni slike in jih zalepi v zvezek. Če nimaš tiskalnika, postopek nariši v zvezek. Papir suši do naslednjega tedna, ker se bo naloga nadaljevala.

Če še vedno nimaš pogojev za izdelavo papirja, ustvarjaj origamije. Navodila najdeš na yt. Izbereš lahko karkoli. Če so origamiji enostavnejši, jih naredi več (5). Vse izdelke poslikaj in mi jih pošlji  na mail: janja.ledinek@os-starse.si .

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost