- Obseg predmeta 32 oz. 35 ur
- Izvajanje 1 ura tedensko oziroma 2 uri na 14 dni
- Predmet je namenjen učencem 8. in 9. razreda
NAMEN PREDMETA
- Pri izbirnem predmetu Sodobna priprava hrane učence poučujemo o prehrani z vidika zagotavljanja in varovanja zdravja.
- Učijo se o pomembnosti varne, varovalne in zdrave prehrane ter o načinih priprave hrane.
SPLOŠNI CILJI PREDMETA
Učenci:
- Razvijajo sposobnosti uporabe, povezovanja in tvornega mišljenja za preudarno odločanje o lastni prehrani predvsem v smislu zagotavljanja zdravja.
- Nadgrajujejo vsebine, ki so jih pridobili pri rednem predmetu gospodinjstvo.
- Poglabljajo znanja predvsem v smislu usmerjanja v nadaljnje šolanje na agroživilskih, gostinsko-turističnih in zdravstvenih šolah.
- Razvijajo individualno ustvarjalnost.
OPIS DELA IN OCENJEVANJE PRI PREDMETU SODOBNA PRIPRAVA HRANE
2-4 srečanja so namenjena izdelavi referata oz. seminarske naloge in pridobitvi ocene iz teorije.
Ostala srečanja potekajo v obliki praktičnega pouka (šolski masterchef). Ocena je pridobljena in sestavljena iz organizacije dela v kuhinji, kuharskega znanja ter poznavanja živil, hranil in kuharskih postopkov.
Gregor Zorman
(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)