Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 13. junija 2024, je naša šola organizirala razširjeni program (RaP) Ribolov. Učenci so se pomerili v veščinah lova rib s tekmovalnimi ribiškimi palicami, pri čemer so morali uporabiti vse svoje predhodno znanje in spretnosti pridobljene v preteklosti.

Tekmovanje je bilo napeto in polno veselja, saj so učenci lovili ribe in se trudili ujeti čim več. Na koncu je prvo mesto z največ ujetimi ribami osvojila Asja Vinko iz 4. a razreda. Za nagrado je prejela zlato medaljo in novo ribiško palico. Drugo mesto je pripadlo Gašperju Vidoviču iz 6. b razreda, ki je prejel srebrno medaljo. Tretje mesto pa je zasedel Mark Štumperger iz 5. b razreda, ki je prejel bronasto medaljo.

Ribolov je aktivnost, ki uči potrpežljivosti, natančnosti in vztrajnosti – vrednote, ki so pomembne ne le v šoli, temveč tudi v vsakdanjem življenju. Naši učenci so pokazali, da so te vrednote dobro osvojili in jih znajo uspešno uporabljati v praksi.

Poleg samega tekmovanja je bil dogodek tudi odlična priložnost za druženje in krepitev prijateljskih vezi med učenci. Učenci so se med seboj spodbujali, izmenjevali nasvete in se veselili uspehov svojih sošolcev. Takšni dogodki so ključnega pomena za razvoj timskega duha in medsebojnega spoštovanja med učenci.

Hvaležni smo Ribiški družini Maribor, ki nam omogoča ribolov na Miklavških ribnikih. Posebna zahvala gre Dragu Orniku iz Ribiške družine Maribor, ki nam je tudi letos pomagal s številnimi koristnimi nasveti pri izvajanju šolskega ribolova.

Vsem udeležencem čestitamo za njihov trud in odlične dosežke. Upamo, da ste se vsi zabavali in se kaj novega naučili o ribolovu. Veselimo se naslednjega RaP Ribolova!

Gregor Zorman

(Skupno 181 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča