Svetovni dan hrane

Danes, 16. oktobra je svetovni dan hrane. Letošnji moto je: Gojimo, hranimo, ohranjajmo. Skupaj. Ta dan praznujemo v počastitev datuma ustanovitve Organizacije združenih narodov za prehrano in kmetijstvo leta 1945. Več si lahko preberete v priloženem dokumentu....

več...

Obvestilo o subvencionirani prehrani za šolsko leto 2019/2020

Subvencionirana malica pripada tistim učencem, ki so prijavljeni na malico in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega 53 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji.

Subvencionirano kosilo pripada tistim učencem, ki so prijavljeni na kosilo in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega 36 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji.

več...

Prehrana

Za šolsko prehrano skrbi šest delavcev, štirje v šoli in dva v vrtcu. Plačevanje prehrane je urejeno preko položnic. Vsi učenci malicajo v jedilnici. Učenci I. in II. triade (4., 5. razred) malicajo po 2. učni uri, učenci II. (6. razred) in III. triade pa po 3. učni uri. Kosila se začnejo deliti po 12. uri.
Ministrstvo za šolstvo tudi letos regresira šolsko prehrano učencev, katerih starši težko poravnajo stroške.
Na položnici, ki jo boste prejeli na začetku meseca, vam bodo obračunani stroški prehrane za prejšnji mesec.
Vodja šolske prehrane je Jana Dobnik.

več...

EVROPSKI »SISTEM RAZDELJEVANJA SADJA V ŠOLAH«

Naša osnovna šola sodeluje v evropskem »sistemu razdeljevanja sadja v šolah« s finančno podporo Evropske skupnosti.
Shema šolskega sadja (SŠS) je ukrep skupne kmetijske politike EU v sektorju sadja in zelenjave. Podatki za Slovenijo in širši evropski prostor kažejo, da je vnos sadja in zelenjave med prebivalci pogosto prenizek za varovanje in krepitev zdravja.
Cilj  sheme šolskega sadja je ustaviti trend zmanjševanja porabe sadja in zelenjave, spodbuditi uživanje sadja in zelenjave v dnevni prehrani ter dvigniti stopnjo ozaveščenosti o pomenu sadja in zelenjave za zdravje otrok in mladostnikov.

več...
(Skupno 3.407 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost