Prehrana na šoli

Za šolsko prehrano skrbi pet delavcev na matični šoli in en na podružnici. Plačevanje prehrane je urejeno preko položnic. Vsi učenci malicajo v jedilnici. Učenci od prvega do petega razreda malicajo po 1. šolski uri, učenci od 6. do 9. razreda pa po drugi. Na podružnici 1. in 2. razred malicata po 1. šolski uri, 3. in 4. pa po drugi.  Kosila se začnejo deliti po 12. uri.

Ministrstvo za šolstvo tudi letos regresira šolsko prehrano učencev, katerih starši težko poravnajo stroške.

Na položnici, ki jo boste prejeli na začetku meseca, vam bodo obračunani stroški prehrane za prejšnji mesec.

Vodja šolske prehrane je Jana Dobnik.

 

CENA PREHRANE (od septembra 2010 dalje):

  • zajtrk – I. triada = 0.45 €
  • malica od 1. do 9. razreda = 0.90 €
  • kosilo od 1. do 5. razreda = 1.45 €
  • kosilo od 6. do 9. razreda = 1.68 €
  • kosilo odrasli = 3.15 €

Šolska shema

Naša osnovna šola s finančno podporo Evropske skupnosti kot dodatni obrok razdeljuje sadje, zelenjavo, mleko in mlečne izdelke. Šolska shema se izvaja od 1. 8. 2017 in združuje prejšnji shemi šolskega sadja in zelenjave ter shemo šolskega mleka v enotno shemo. Glavni...

več...

Svetovni dan hrane

Danes, 16. oktobra je svetovni dan hrane. Letošnji moto je: Gojimo, hranimo, ohranjajmo. Skupaj. Ta dan praznujemo v počastitev datuma ustanovitve Organizacije združenih narodov za prehrano in kmetijstvo leta 1945. Več si lahko preberete v priloženem dokumentu....

več...

Obvestilo o subvencionirani prehrani za šolsko leto 2019/2020

Subvencionirana malica pripada tistim učencem, ki so prijavljeni na malico in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega 53 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji.

Subvencionirano kosilo pripada tistim učencem, ki so prijavljeni na kosilo in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega 36 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji.

več...

EVROPSKI »SISTEM RAZDELJEVANJA SADJA V ŠOLAH«

Naša osnovna šola sodeluje v evropskem »sistemu razdeljevanja sadja v šolah« s finančno podporo Evropske skupnosti.
Shema šolskega sadja (SŠS) je ukrep skupne kmetijske politike EU v sektorju sadja in zelenjave. Podatki za Slovenijo in širši evropski prostor kažejo, da je vnos sadja in zelenjave med prebivalci pogosto prenizek za varovanje in krepitev zdravja.
Cilj  sheme šolskega sadja je ustaviti trend zmanjševanja porabe sadja in zelenjave, spodbuditi uživanje sadja in zelenjave v dnevni prehrani ter dvigniti stopnjo ozaveščenosti o pomenu sadja in zelenjave za zdravje otrok in mladostnikov.

več...
(Skupno 4.352 obiskov, današnjih obiskov 4)
Dostopnost