Skoči na glavno vsebino

Zgodovinski kviz »Rudolf Maister – Vojanov, general in pesnik«

V sredo, 10. 4. 2024, je v mariborski Kadetnici potekal zgodovinski kviz na temo »Rudolf Maister – Vojanov, general in pesnik«. Kviz je ob Maistrovem letu organiziral Muzej narodne osvoboditve Maribor, v sodelovanju z Vojaškim muzejem Slovenske vojske.

Na tekmovanju je sodelovalo 59 ekip osnovnošolcev in srednješolcev iz Maribora in okolice. Osnovno šolo Starše so zastopali učenci 8. b razreda, Jure, Jakob in Mai. Tekmovalci so se na kvizu odlično odrezali, saj so osvojili srebrno priznanje.

Pred začetkom tekmovanja so se učenci udeležili otvoritve razstave o Rudolfu Maistru, ki jo je pripravil Vojaški muzej. Po koncu tekmovanja pa so si pod vodstvom muzejskega kustosa ogledali zbirko, ki jo hrani muzej.

Bili smo na Urbanu

V soboto, 6. aprila 2024,  smo se mladi planinci (RaP – Jaz, ti, mi vsi … skupaj v hribe) v sodelovanju s PD Fram odpravili na izlet na Urban. Polni lepih vtisov smo se vrnili domov, saj smo preživeli še en prijeten dan v naravi.

   

  

  

Ringa raja Maribor

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava maribor ter Zveza kulturnih društev Maribor, sta v četrtek, 4. aprila 2024 in v petek, 5. aprila 2024, organizirala območno revijo otroških folklornih skupin Ringa raja, na kateri sta sodelovali dve naši folklorni skupini.

FS OŠ Starše je na koncertu, ki je bil v petek ob 17.00, nastopila kot prva skupina ter odločno in uspešno prebila led v pester in raznolik folklorni večer. Nastopili so s spletom “Godci igrajte nam polko tako”, katero postavitev sta skupaj s plesalci in strokovnimi svetovalci postavili Liljana Polajžar in Metka Vavh. Slednja je bila tudi mentorica skupini plesalcev obveznega izbirnega predmeta “Ljudski plesi”, ki se je s koreografijo “Izbiranje” na prireditvi predstavila kot predzadnja skupina.

Vsem nastopajočim učencem in mentoricama čestitam za odlično opravljen nastop.

Ravnatelj, Franc Kekec

Povratek iz pevskih priprav

Spoštovani starši!

Sporočamo vam, da se bodo pevci mladinskega pevskega zbora, ki so se ta konec tedna tedna udeležili pevskih priprav, pred šolo vrnili kot je bilo načrtovano – okrog 14.30 ure. 

Mladi košarkarji

V torek, 2. aprila 2024, so se mladi košarkarji OŠ Starše in POŠ Marjeta, pod vodstvom trenerjev Davida in Sare, prvič pomerili na pravi pravcati košarkarski  tekmi. Barve Starš je zastopalo kar 10 deklic in 9 dečkov.

Tekmo so odigrali proti vrstnikom iz Šentilja in pred polno dvorano navijačev dosegli že kar prvo zmago (24 : 22).

Trenerjem in igralcem iskrene čestitke!

 

  

Foto: V. Trifkovič

Spoštovani starši,

sporočamo vam, da so pevci mladinskega pevskega zbora, ki se bodo ta konec tedna udeležili pevskih priprav, varno prispeli na cilj.

Ponudba izbirnih predmetov za š. l. 2024/2025

Poleg obveznih predmetov mora osnovna šola za učence 7., 8. in 9. razreda izvajati pouk iz izbirnih predmetov. Izbirni predmeti so način prilagajanja osnovne šole individualnim razlikam in interesom učencev, ki se zanje odločajo glede na svoje interese, sposobnosti in posebno zanimanje. Učenec izbere dve uri izbirnih predmetov tedensko, lahko pa tudi tri ure, če s tem soglašajo njegovi starši. Za prihodnje šolsko leto smo pripravili pestro ponudbo izbirnih predmetov, ki si jo lahko ogledate tukaj.

Prijavo na izbirne predmete bodo učenci opravili med 15. in 26. 4. 2024.

 

 

Arhiv prispevkov

(Skupno 12.591 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča