Skoči na glavno vsebino

Tako kot vsako leto smo  tudi letos na OŠ Starše izpeljali akcijo Dan za spremembe. Gre za vseslovensko akcijo, ki jo izvajamo v mesecu marcu ali aprilu. Nastala je z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe svoje skupnosti.

Na naši šoli imamo te dni različne dejavnosti. Letos pa smo se odločili, da ne bomo spreminjali časa samo en dan v letu, ampak da želimo spreminjati svet celo leto. Zato smo našo akcijo preimenovali v Čas za spremembe.

Ker pa ne želimo spremeniti dneva le nam in našim najbližjim, smo pričeli sodelovati z domom starostnikov Dom po gorco, Maribor.

Spomladi so učenci pisali starostnikom pisma. Vanje so zapisali želje, pesmi, kratke zgodbice, najmlajši učenci so naredili tudi čudovite ilustracije.

Ker pa čas zaprtja države, prepovedi obiskov v domovih ni bil za starostnike nič kaj prijeten, smo se odločili, da bi lahko otroško radoživost, veselje ponesli v dom tudi na drug način. Nastal je kratek film, v katerem so učenci peli, plesali in recitirali ter s tem poskušali starostnikom vrniti upanje v boljši jutri.

Z novim šolskim letom pa so se nam porodile še druge zamisli. Eno izmed teh smo v mesecu oktobru že realizirali. Vsi učenci, tako matične kot POŠ Marjeta, so pisali misli. Lepe misli, s katerimi smo želeli  starostnikom pričarati na obraz nasmeh, jim ogreti dušo in srce.

Neverjetnega odziva smo bili deležni s strani starostnikov samih. Ne le, da so vsi varovanci prejeli lepe misli, na delovni terapiji so iz naših sporočil izdelali plakate. S pismi so se zahvalile vse etaže Doma pod gorco, izdelali so nam čudovite zahvale. Naše misli in njihove izdelke so objavili na FB strani doma. Takrat smo videli, da naj bo za nas še tako majhna stvar, starostnikom pomeni ogromno.  Pričara nasmejane obraze, v očeh zasijeta sreča in upanje, da niso pozabljeni in da niso sami.

Posledično smo sklenili, da se naše sodelovanje ne bo končalo.

Zapisala: Lidija Pahor

 

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča