Skoči na glavno vsebino

V soboto, 12. 3. 2016, smo imeli šesto čistilno akcijo Očistimo občino Starše. Letos je bila razen stalno sodelujočih organizacij, krajevnih skupnosti  in društev iz občine, vključena tudi naša šola. Zbrali smo se z namenom, da očistimo našo občino, da bi bilo vedno manj odpadkov in bi se v čistem okolju vsi bolje počutili. Seveda pa je eden glavnih namenov tudi ta, da se naučimo varovati naše okolje in ločevati odpadke.

Učenci od 6. do 9. razreda smo imeli tehniški dan, ki je bil precej drugačen od drugih. Skupaj z učitelji smo se podali v naravo in se s skupnimi močmi lotili pobiranja odpadkov. Najprej smo se ob 8 uri zbrali v jedilnici, kjer smo si z malico nabrali moči za delo. Nato pa smo se odpravili v učilnice, kjer so nas učitelji seznanili s cilji tehniškega dne ter nam razložili potek dejavnosti, nas opozorili na varnost pri delu, naredili smo si tudi načrt.

Pred šolo smo se organizirali v skupine in se odpravili na različne lokacije, kjer smo dobili rokavice, vrečke in še enkrat napotke za delo. Pri zbiranju smo odpadke ločevali v raznobarvne vreče: modra je bila za embalažo, črna pa za ostale odpadke, ki jih ni mogoče ločiti. Nevarnih odpadkov, kot so azbestne plošče, igle, steklo, baterije učenci zaradi varnosti nismo pobirali.

Vreme nam je bilo naklonjeno. Kljub slabi napovedi ni deževalo, pa tudi preveč mrzlo ni bilo. Ugotovili smo, da občani pridno ločujejo odpadke in skrbijo za okolje, saj je odpadkov vsako leto manj.

 

Neli in Daša, novinarski krožek

no images were found

 

Ustvarili smo tudi strip na temo čistilne akcije

strip_ziga

 

Na koncu čistilne akcije smo za vas pripravili tudi nagradno križanko.

Nagradna križanka

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča