V letošnjem letu smo se na Osnovni šoli Starše ponovno pridružili projektu Dnevi evropske kulturne dediščine, ki je potekal med 25. septembrom in 9. oktobrom 2021 na temo »Dober tek!«. Ker je bila razpisana tema zelo široka, smo se odločili, da bomo v projektu raziskovali tradicionalne načine pridelave in priprave hrane ter preizkušali recepte jedi vsakdanjika in praznika, zato smo našemu projektu dali naslov Prehrana nekoč. Učenci so v projektu zbirali stare recepte in kuharske knjige, stare kuhinjske pripomočke ter pripravljali jedi, ki so jih jedli v preteklosti. Skuhali so zelenjavno juho in pri kuhi uporabili zelenjavo s šolskega vrta, luščili so sončnična semena in spoznavali pomen zdrave prehrane. Šolski hodniki so zadišali po šmornu in domačem kruhu. Fotografije projekta, kuhinjske pripomočke, recepte in kuharske knjige smo razstavili v predprostoru šole.

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost