Skoči na glavno vsebino

V šolskem letu 2016/17 smo na OŠ Starše prijavili Inovacijski projekt Formativno spremljanje. Projektna skupina, ki jo sestavlja 7 učiteljic razredne in predmetne stopnje ter gospod ravnatelj, si je zadala cilj, povečati učinkovitost učenja in znanja učencev ter uporabo le-tega v drugih situacijah.

Raziskati želimo, katere so tiste aktivnosti, ki učence najbolj motivirajo in s tem pripomorejo k izboljšanju njihovega znanja, razmišljanja, napredka.

Opažamo, da je učence težje motivirati za učenje, da sicer radi praktično ustvarjajo, ne vidijo pa smisla in uporabnosti teoretičnega znanja in širše uporabnosti v praksi. Novo snov si želimo bolje povezati s predznanjem učencev, preizkusiti v praksi različne strategije formativnega spremljanja. Pričakujemo, da bodo učenci hitreje dosegali cilje, lažje napredovali z dobrimi povratnimi informacijami in da bodo znali kritično vrednotiti svoje delo in delo svojih sošolcev ter bodo znali na ta način pridobljeno znanje uporabiti v novi življenjski situaciji.

Slike

no images were found

(Skupno 707 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča