Ker je pri malici ostalo veliko sestavin, so šestošolci pri pouku gospodinjstva pripravili pico. K uri so povabili še prvošolce. Šestošolci so prvošolcem pokazali, kako se pripravi testo, prvošolci pa so ga nato pod njihovim budnim nadzorom obložili s sestavinami. Vsi skupaj so nestrpno čakali, da se speče, nato pa je sledila degustacija. Pica je bila odlična!

Učenci so na tak način razvijali zavedanje o ravnanju s hrano, starejši pa so se preizkusili tudi v vlogi učiteljev. Po podatkih Statističnega urada RS je v letu 2020 vsak prebivalec Slovenije zavrgel povprečno 68 kg hrane (vir: SURS). Zavržena hrana predstavlja velik okoljski problem, saj izgubljamo dragocene vire, čezmerno izrabljamo prst in vodo, količine metana ob razkroju pa vplivajo tudi na podnebne spremembe (vir: Ekologi brez meja). 

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost