Skoči na glavno vsebino

Osnovna šola Starše je  v tem šolskem letu ponovno vključena v projekt Erasmus+. Gre za dobro leto načrtovan projekt in naša partnerska šola je Volksschule Gabelsberger  iz avstrijskega Gradca. Omenjena šola zajema učence, ki obiskujejo 1. – 4. razred. Z učitelji partnerske šole smo potek projekta zelo dobro načrtovali in sedaj ga tudi že uresničujemo.

Čeprav je bil uradni začetek projekta 1. 6. 2023, smo naše sodelovanje pričeli udejanjati v začetku maja. Takoj po prvomajskih počitnicah nas je obiskal 4. razred omenjene šole. 21 učencev s spremljevalci je preživelo pri nas tri čudovite dni. Naši novi prijatelji so resnično večkulturna druščina, saj prihajajo iz mnogih delov sveta: Avstrije, Hrvaške, Srbije, Makedonije, Romunije, Grčije, Gane, Dominikanske republike … Bili so zelo presenečeni in navdušeni nad našim sprejemom, prijaznostjo, odprtostjo tako učencev kot učiteljev matične šole in POŠ Marjeta.

Gostom smo popestrili dneve na obeh šolah in jih popeljali v nam najbližje rimsko mesto Ptuj. Spoznali so našo zgodovino, običaje in si ogledali znamenitosti samega mesta.

Tako so trije dnevi hitro minili in zadnje jutro je bilo na obrazih naših novih prijateljev videti žalost. Pri nas jim je  bilo namreč neizmerno lepo, zaradi česar se še niso želeli vrniti domov.

A ker je slovo hkrati tudi priložnost za načrtovanje novega snidenja, so naši novi prijatelji, polni vtisov in lepih spominov, zaključili z mislijo, da se kmalu spet vidimo.

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča