Skoči na glavno vsebino

simbiozaOd 13. do 17. oktobra je bilo na naši šoli zelo pestro. Odločili smo se namreč, da bomo sodelovali v projektu Simbioza giba. Projekt je v športnem duhu združeval dve generaciji. Tokrat so z nami »migali« dedki in babice. Kako se je pravzaprav vse skupaj začelo? Aktivni smo postali že teden dni prej, saj je bilo potrebno izdelati plakate, jih razobesiti po naši občini in s tem k sodelovanju privabiti čim več starejših. Sledilo je načrtovanje in usklajevanje dejavnosti ter izdelava urnika. Želeli smo, da bi vsak učenec imel možnost k svoji uri športa povabiti dedka ali babico. Tako smo sestavili urnik, napisali obvestila in jih razdelili med naše učence.

S Simbiozo smo začeli že v petek, 10. 10. 2014. Tako sta si »roko podala« Teden otroka in Simbioza giba v popoldanskem času na zunanjih igriščih OŠ Starše. Vozili smo se s samokolnicami, igrali nogomet ter hokej, hodili s hoduljami, se igrali ristanc, metali obroče, se vozili s smučmi… Nadaljevali smo z dejavnostmi ob mesecu požarne varnosti, plesali folkloro, telovadili v DCA, se igrali šaljive štafetne igre in izvajali športne dejavnosti po postajah. Odziv starejših je bil fenomenalen in učenci so bili nad svojimi dedki ter babicami fascinirani.

»Nisem vedela, da je moja babi še tako gibčna in cool!« je bila izjava ene izmed učenk. Vsi smo se strinjali, da se želimo še večkrat srečati in obogatiti naše ure s skupnim druženjem. V imenu celotnega kolektiva OŠ Starše s POŠ Marjeta ter učencev in učenk, se vam, dragi sodelujoči, iskreno zahvaljujem, da ste zbrali pogum in s pozitivno energijo prispevali, da smo dihali kot eno. Konec koncev simbioza pomeni prav to. Hvala in ob ponovni priložnosti, vabljeni med nas!

Janja Klajderič

no images were found

 

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča