Skoči na glavno vsebino

Dan ustvarjalnosti – lutke

V torek, 4. aprila 2017, so se naši učenci lutkarji z mentorico Jano Dobnik udeležili območnega srečanja lutkovnih skupin. Srečanje je bilo v Kulturnem domu Pernica. Za pogumen in sproščen nastop čestitam vsem lutkarjem in mentorici, še posebej zato, ker smo lutkarstvo na šoli oživili iz spancapo dolgem času. Želim si, da bi tako ostalo tudi v prihodnjih šolskih letih.

Ravnatelj, Franc Kekec

Šolsko državno prvenstvo Cheerleading 2017

V soboto, 1.4.2017, je v Mariboru potekalo Šolsko državno prvenstvo cheerleading in cheer plesnih skupin 2017. Naši Mini Borci iz OŠ Starše so se super odrezali – ubranili so namreč  lanskoletni naslov podprvakov! Čestitke vsem nastopajočim za super nastope!

 

Preko polja gre pomlad 2017

V petek, 31. 3. 2017, se je v Unionski dvorni v Mariboru ob 17.00 v odličnem vzdušju odvil prvi od dveh folklornih koncertov, na katerem so se predstavili folkloristi osnovnih šol Maribora in njegove okolice.

Na njem sta nastopili obe naši foklorni skupini, in sicer iz POŠ Marjete in OŠ Starše. Oboji plešejo pod vodstvom neutrudljivih in vedno pozitivnih ter nasmejanih mentoricah Liljane Polajžar in Metke Vavh. Učenci s podružnice so zaplesali splet “Mi se z vlakom peljemo”, s centralne šole pa “Peter Pavel”.

Za odličen nastop čestitam obema mentoricama in vsem učencem.

Ravnatelj, Franc Kekec

Ob Evropskem dnevu jezikov

Ob Evropskem dnevu jezikov, ki ga obeležujemo vsako leto 26. septembra, smo sodelovali na natečaju Zgodbe iz šestih besed. Prispevki so nastali pri Likovnem krožku in delavnici za nadarjene učence (Six word stories) pod mentorstvom učiteljic Tanje Šimek in Simone Kuhar. Nastali so zanimivi izdelki, ki nam dajo misliti, čeprav so iz le šestih besed.

Natečaj je organiziralo slovensko društvo učiteljev angleščine IATEFL. Izbor bo objavljen na spletni strani www.iatefl.si  pod zavihkom Evropski dan jezikov.

Več o Evropskem dnevu jezikov si lahko preberete tukaj.

Prilagajanje dostopnosti spletišča