Skoči na glavno vsebino

Nacionalno preverjanje znanja 2023/2024

DATUMI:

  • 7. 5. 2024: slovenščina za 6. in 9. razred
  • 9. 5. 2024: matematika za 6. in 9. razred
  • 13. 5. 2024: tretji predmet (TJA) za 9. razred, tuj jezik za 6. razred

 

  • 3.6. 2024: seznanitev učencev 9. razreda z dosežki
  • 7. 6. 2023: seznanitev učencev 6. razreda z dosežki

 

Koledar NPZ

Publikacija NPZ

Dvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih za razvoj enakih možnosti in spodbujanje socialne vključenosti

Projekt povečuje občutek pripadnosti, zaupanja in solidarnosti ter omogoča razvoj posameznika in skupnosti.

Socialni kapital sestavljajo socialne mreže. Našo socialno mrežo sestavljajo OŠ Hajdina, OŠ Cirkulane-Zavrč, OŠ Duplek in OŠ Starše (POŠ Marjeta) s skupnimi pravili, vrednotami in dogovori, ki spodbujajo sodelovanje znotraj skupin in med njimi.

V projekt so vključeni prostovoljci (učitelji, učenci, starši, lokalna skupnost, strokovni delavci, neprofitne organizacije).

Letos načrtujemo različne dejavnosti: ustvarjalnice, pomoč starejšim, socialno ogroženim, športne turnirje, pravljične urice, pomoč učenec učencu, pomoč tujcem pri učenju jezika, socialne igre…

Projekt zmanjšuje razlike med dosežki učencev, spodbuja vzajemnost, skrb za sočloveka, preoblikuje odnose, tke družbene vezi, razvija jezikovne kompetence ter povezuje ljudi različnih starosti.

4. športni dan – testiranje za športno vzgojni karton

V četrtek, 16. 5. 2024, bo športni dan za vse učence od 1. do 9. razreda. Učenci bodo opravili testiranje za športno-vzgojni karton.

Dejavnosti se bodo začele ob 8. 20 in zaključile do 12. 55. Učenci naj na ta dan pridejo v šolo oblečeni v športna oblačila in obutev, primerno za tek na prostem. S seboj lahko imajo tudi plastenko vode.

V primeru dežja bomo športni dan prilagodili – opravljena bodo samo testiranja v telovadnicah, tek na 60 in 600 m pa bomo nadomestili s pohodom. V tem primeru naj bodo učenci obuti in oblečeni primerno za gibanje na prostem v dežju, s seboj naj imajo tudi dežnik ali pelerino in športno opremo

 

Ženski tek Prepolje 2024

Ženski tek Prepolje 2024

Sobota, 20. aprila 2024, je bila namenjena druženju žensk vseh generacij. Na športnem dogodku, ki je namenjen gibanju, povezovanju in veselju, se je to leto zbralo več kot 500 udeleženk. Najstarejša udeleženka je bila Zinka Iskra, ki je štela kar 89 let! Za dobro voljo vseh udeleženk je poskrbel Miran Rudan.

Med množico udeleženk je bilo opaziti med 90 in 100 naših sedanjih in bivših učenk ter zaposlenih iz obeh šol in vrtcev. Bravo punce!

Se vidimo prihodnje leto!

En velik poklon tudi organizatorjem! 

 

Foto: vir Facebook

 

Teden za spremembe – zbiranje papirja

Teden za spremembe – zbiranje papirja

V tednu za spremembe so se učenci 7. a odločili, da bodo med razredno uro zbirali papir po vasi. Razigranost, druženje, medsebojno sodelovanje in dobra volja so pripomogli k temu, da so zbrali kar 312, 20 kg.

Sicer pa je bila akcija zbiranja papirja zelo uspešna, saj smo skupaj zbrali 2188,19 kg papirja. Bravo mi!

 

Kolesarjenje do Hajdoš – ŠSP

Kolesarjenje do Hajdoš – ŠSP

Učenci, ki obiskujejo ure športa za sprostitev, so se v četrtek popoldan s kolesi  odpravili proti Hajdošam. Ob 14. uri smo se zbrali za šolo, kjer smo pregledali opremo, podali nekaj osnovnih navodil za vožnjo s kolesi in se odpravili po Dravski kolesarski poti proti Zlatoličju in naprej proti Hajdošam. V dobrih 30 minutah smo bili pri Goja centru, kjer so nas že pričakali prijazni lastniki in nam omogočili igranje tenisa. Nekateri so izkoristili ta čas tudi za počitek. Kmalu je  napočil čas za povratek. Vrnili smo loparje, uredili igrišča in se odpravili nazaj proti šoli.

VDC Murenčki – obisk varovancev

VDC Murenčki – obisk varovancev

V sredo, 24. 4. 2024, je sedem učencev 7. a in 7. b z razredničarkama obiskalo varovance v enoti Murenčki v Staršah. Z njimi smo se pogovarjali in igrali družabne igre. Našega obiska so bili zelo veseli. Pogostili so nas s prigrizki in sokom. Čas je hitro minil in ta dogodek nam bo ostal v lepem spominu.

Anej Gajzer, Andraž Smeh

 

Uspehi naše šestošolke Ivjane

Uspehi naše šestošolke Ivjane

7. 4. 2024 sem se udeležila zadnjega kroga REGIJSKEGA POKALNEGA TEKMOVANJA – ŠTAJERSKO POMURSKA LIGE v karateju v Gornji Radgoni. Osvojila sem 3 bronaste medalje in sicer v kategorijah U14 KATE MLAJŠE KADETINJE, KATE TEAM 12 – 15 let in BORBE (KUMITE) U14 MLAJŠE KADETINJE DO 50kg.

Ker je to bil zadnji krog, sem domov prinesla še dva pokala skupnega seštevka točk in sicer BRONASTEGA v kategoriji KATE U14 in SREBRNEGA v kategoriji BORBE U14 do 50kg. 

V skupnem seštevku je prvo mesto osvojil naš klub KK KOVINAR.

Najbolj sem seveda ponosna na medaljo in pokal za kategorijo KATE U14,  kajti tekmovala sem v višji kategoriji, kot pa ji pripadam in to proti puncam, ki so bile tudi skoraj dve leti starejše od mene.

Zapisala: Ivjana Jotanovič, 6.b

    

 

Področno prvenstvo v atletiki

Področno prvenstvo v atletiki

Skupina učencev in učenk naše šole se je v ponedeljek udeležila področnega prvenstva v atletiki, ki je potekalo v Mariboru. Na prenovljenem stadionu na Poljanah se je za kolajne borilo veliko število mladih športnikov, med njimi tudi naši učenci. Le – ti so prikazali veliko mero tekmovalnosti,  vztrajnosti in športnega obnašanja. Kljub temu, da je nekaterim je uspelo stopiti tudi na zmagovalni oder, so bili zmagovalci praktično vsi. Ula je v skoku v višino dosegla 1. mesto, Jan in Danijel v teku na 60 metrov 3. mesto ter Nik v skoku v daljino 3. mesto.

Žal je dež prekinil zadnji del tekmovanja, ko so bili na vrsti štafetni teki. Morda bi tudi tukaj posegli po medalji ….

Čestitke vsem udeležencem!

“Ni važno zmagati, važno je sodelovati.”

 

 

Ringaraja 2024 – REGIJSKO SREČANJE OFS

Ringaraja 2024 – REGIJSKO SREČANJE OFS

V soboto, 11. 5. 2024, se je v Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi, odvilo regijsko srečanje otroških folklornih skupin Pomurja in Maribora z okolico. V dvorani Zinke Zorko se je ob 11.00 kot tretja po programu predstavila tudi naša otroška folklorna skupina, ki se ji je tako uspelo uvrstiti na regijsko srečanje.

Učenke in učenci so z nastopom odlično opravili in dodali en kamenček k mozaiku res lepe in kvalitetne prireditve. Čestitke učencem in mentoricama Lilljani Polajžar in Metki Vavh.

Fravnatelj, Franc Kekec

 

LETOVANJE OTROK 2024

Otroci bodo lahko med poletnimi počitnicami v okviru ZPM letovali v Poreču in na Pohorju, v okviru RK pa v Punatu.

Zdravstveno letovanje otrok bo potekalo v Poreču, Punatu in na Pohorju. Starši otrok, ki pogosto obolevajo ali imajo določene zdravstvene indikacije, se čim prej oglasite pri otrokovem osebnem zdravniku. Zdravnik lahko na zdravstveno letovanje napoti otroke, za katere presodi, da jim glede na zdravstveno stanje to pripada.

Občina Starše bo regresirala letovanje.

Za uveljavljanje regresiranega plačila (subvencionirano letovanje) je potrebno priložiti kopijo veljavne odločbe o odmeri otroškega dodatka.

 

Novost v tem letu:  

Prijave bo ZPM začela zbirati v ponedeljek, 13. 5. 2024, preko spletne aplikacije, ki bo objavljena na njihovi spletni strani – www.zpm-mb.si

Napotki in informacije za prijavo na letovanje:

➡️ https://zpm-mb.si/novice-dogodki/napotki-in-informacije-za-prijavo-na-letovanje-na-dmz-pohorje-in-virc-porec-2024/

 

Prijavnico z odločbo o otroškem dodatku je potrebno prinesti tudi na OŠ Starše (pedagoginji), če želite, da ima otrok subvencionirano letovanje.

Prijavnico za letovanje v Punatu lahko otroci dobijo v šoli ali na spletni strani: http:/punat.si/Prijava

Rok za oddajo prijav na šoli je do 24. 5. 2024.

 

V primeru nejasnosti oziroma pomoči pri izpolnjevanju prijavnic se lahko obrnete na pedagoginjo Marijo Bednjanič (02 686 48 59).

NPZ 2024

V torek, 7. 6. 2024, bo potekal prvi dan nacionalnega preizkusa znanja za učence 6. in 9. razredov. Za ta dan velja na šoli posebna organizacija pouka v »tihem« režimu.

Ista organizacija in izvedba se ponovi v četrtek, 9. 5. 2024 in naslednji teden v ponedeljek, 13. 5. 2024..

ORGANIZACIJA POUKA NA TE DNEVE:

  • Jutranje dejavnosti odpadejo (razen jutranji RaP)
  • Učencem 7. in 8. razreda se odpove pouk prvi dve uri (uri pouka se izvedeta na daljavo!)
  • Od 10.30 poteka pouk po običajnem urniku

Avtobusni prevozi – odhodi:

  • Brunšvik: 6.55, 7.40 (6. in 9. razred)
  • Loka, Rošnja, Zlatoličje: učenci 6. in 9. razreda morajo biti v šoli ob 8.00
  • Brunšvik: 10.00 (7. in 8. razred)
  • Loka, Rošnja, Zlatoličje: učenci 7. in 8. razreda morajo biti v šoli ob 10.10 (malica).

Franc Kekec, ravnatelj

Prilagajanje dostopnosti spletišča