Skoči na glavno vsebino

V petek 12. in soboto 13. 4. 2019, smo na šoli tokrat že četrtič gostili Društvo Več, ki je znova odlično organiziralo Ameriški vikend, dogodek, kjer se je zbralo več kot 100 navdušenih učencev iz vseh razredov.

Druženje smo začeli v petek ob 17. uri, ko so se odprla vrata telovadnice in smo vstopili v svet Super junakov. Nekateri učenci so doma poiskali kostume, zato so se med nami sprehajali Superman, Spiderman, Catwoman, Pikapolona in še nekateri. Zabava se je lahko začela. Po spoznavanju z Američani, ogrevanju in navodilih s Trisho, vodjo celega dogodka, smo se razdelili po starosti in nato še na skupine. Začel se je trening za Super junake, ki morajo trdo delati, da so uspešni v boju z zlobneži.

Mlajši junaki so na eni strani telovadnice vadili streljanje na tarčo z »nerficami«, pri čemer so  jih ovirali zlobneži, ki so jih obmetavali z žogami. Na naslednji postaji so bili »good guys – bad guys«, pa igra »duck duck goose«, sledilo je izdelovanje mask, dirka na treh nogah med stožci, preskakovanje kolebnice, igra z žogicami, izdelovanje mask super junakov.

Na drugi strani telovadnice so se ogrevali starejši junaki. Razgibavali so možgane z igro Hero tag, v naslednji igri moči so dekleta skušala premagati fante, kar jim je skoraj uspelo. Igra »shoulder tag« je zahtevala spretnost, moč, hitrost in razmišljanje, enako velja za igro z žogami.

Vse dejavnosti so bile zelo razgibane, zabavne, naši junaki so vadili različne spretnosti in pri tem seveda tudi angleščino. Učenci so bili ponosni, ko so ugotovili, da že veliko razumejo in so se sposobni tudi sami sporazumevati v tujem jeziku. Seveda so bili pri tem nekateri bolj in drugi malo manj pogumni.

Večer je bliskovito minil, zaključili smo ga s še eno zabavno pesmijo in plesom ter dogovorom, da se dobimo naslednje jutro.

Sobota nas je pričakala s sivim, mrzlim, a na srečo suhim vremenom, saj so se dejavnosti odvijale predvsem zunaj. Po ogrevanju in navodilih smo se razdelili v štiri skupine in se v naslednjih treh urah preizkusili pri petju, kjer smo se dobro odrezali tudi brez naših pevcev, ki so bili na pripravah na Pohorju. Igrali smo kickball (podoben baseballu), ameriški nogomet in iskali velikonočna jajčka, čisto tako kot v ameriških filmih.

Čas je kar prehitro minil in že smo se morali posloviti od novih znancev, ki so nas obogatili z novimi izkušnjami, preprostostjo in prijaznostjo, ki nam je lahko za zgled.

Hvala za čudovite izkušnje in v upanju na ponovno srečanje: »Good-bye! See you next year!«

Sledijo še vtisi nekaterih učencev prve triade.

 

Klara: Meni je bilo všeč, ko smo iskali jajčka. Vsak jih je lahko našel 10. V jajčkah so bile sladkarije. Všeč mi je bil tudi ameriški ples. Jaz bi to še kdaj imela.

Zala: Meni je bilo najbolj všeč, ko smo plesali ameriški ples in ko smo igrali ameriški nogomet. Zelo mi je bilo všeč, pa še bi kdaj prišla. Fajn mi je bilo.

Leana: Meni je bilo najbolj všeč, ko smo imeli ameriški ples in ko smo peli solo. Jaz sem ga lahko pela in sem ga znala. Super je bilo, ker sem lahko govorila z Američani. Malo sem jih razumela, malo pa ne.

Lana: Meni je bilo najbolj všeč, ko smo iskali jajčka in ko smo barvali pobarvanke iz jajčk. Pa tudi ples mi je bil všeč. Pesem mi je tudi bila všeč.

Evelina: Meni je na ameriškem vikendu bilo všeč, ko smo iskali jajčka in so bile noter sladkarije, pa tudi v telovadnici mi je bil zelo všeč, ko smo imeli postaje in smo se na njih lahko igrali. Najbolj zanimivo je bilo skakanje preko kolebnice.

Katarina: Najbolj všeč mi je bilo plesanje plesov, iskanje jajčk in barvanje mask. Prav tako so mi bile všeč rdeče žogice. Ali lahko drugo leto spet iščemo jajčka?

Žan: Meni je bilo najbolj všeč, ko sem našel več jajčk kot 10 in sem jih odnesel domov. Učiteljici sem povedal, da imam več jajčk in sem jih vseeno lahko vzel. Všeč mi je bilo tudi, ko smo se v petek igrali s številkami na kartah, pri tem pa smo tudi tekali v krogu po telovadnici.

Jon: Meni je bilo najbolj všeč, ko smo plesali ameriški ples, ko smo še imeli ameriški nogomet.

Maša: Bilo mi je všeč, ko smo igrali nogomet in ko smo iskali jajčka. Uživala sem, ko smo streljali z nerfkami. Bilo je zelo lepo in sem uživala. Drugo leto si želim, da bi delali iste stvari kot letos. Govorila sem z Američani in sem jih malo razumela. Vesela sem bila, ker sem se lahko pogovarjala z njimi. Malo me je bilo sram govoriti po angleško, ampak sem vseeno rekla: »What’s your name?« Peli smo ful dobro pesem in so fantje peli drugače kot punce.

Mai: Jaz sem se imel zelo dobro, ko sem lahko govoril s tujci v tujščini.  Drugo leto bi rad bobnal in igral na instrumente. Imel sem se zelo fajn. Veliko sem se naučil zanimivih stvari, pesmi in njihovo kulturo. Najbolj všeč mi je bilo iskanje jajčk. Ampak če bi lahko izbiral med instrumenti ali jajčkami, bi izbral instrumente, ker še to nisem probal. En nam je »prenavljal« to kar Američani govorijo v slovenščino. Meni je bilo fajn tudi, ko smo se prvi dan lovili.  Drugi dan sem se moral pogovarjati z njimi, ker me je ena gospa nekaj vprašala, če bi rad skakal in sem ji rekel »Yes, ok!« Jaz se pri tem nisem najbolj fajn počutil, ker sem moral v glavi razmišljat in sem si moral »prenovit«, kaj je rekla. Ampak sem razumel vprašanje.

Hana: Ko smo se igrali v krogu gnilo jajce. Ne, ni bilo gnilo jajce, bilo je slabi mož – dobri mož in duck duck goose.

Maša: Všeč mi je bilo, ko smo se igrali duck duck goose in ko smo skakali s kolebnico. Američani so bili prijazni, pa imeli so dobre ideje. Ko smo streljali lončke z nerfi, sem dobila tri bonbone. Pohvalila bi Američane, da so si dobre ideje izmislili. Aja in ko smo iskali jajčke in ameriški nogomet. Vse mi je bilo všeč. Res. V petek mi je bilo vse všeč in v soboto mi je bilo vse všeč. Pa hrana je bila ful dobra – ona pletena štručka z belim makom in voda. Prvi dan sem se pogovarjala z njimi in sem jim rekla »Hello!«, drugi dan pa »Good morning.«

Patrik: Povedal bi, da je bilo dobro, ko smo streljali z nerficami, igra duck duck goose in ko smo preskakovali kolebnico. V soboto pa mi je bil všeč ameriški nogomet.

Andraž: Lepe plane so imeli in te ljudi bi rad videl še drugo leto. Zelo mi je bila všeč igra z rdečimi žogicami. Z njimi smo šteli po angleško in sem znal. Dobro so si izmislili igro z jajčkami, ko smo dobili bonbone. Jajčka smo iskali ob robu gozda, malo so bila po sredini po vrtu. Američani so bili prijazni in so celo malo govorili po slovensko. Po angleško se nisem upal pogovarjati.

Ian: Meni je bilo v petek všeč, da smo se igrali, da so bile zabavne igre. Najbolj pa mi je bilo všeč, ko smo se igrali duck duck goose. V soboto mi je bil najbolj všeč ameriški nogomet. Tudi mi je bilo všeč kickball. Z Američani sem se malo pogovarjal in sem se jim predstavil. Spraševali so me, če hodim gledat ameriški nogomet. Drugo leto bi spet prišel. Prosim, ameriški vikend naj ostane točno tak, kot je bil letos!

Jure: V petek so bile fajn igre. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo z nerficami streljali in ko smo se igrali z žogicami kot vroče žoge. Všeč so mi bile tudi maske, aja, pa ko smo imeli zavezane noge in smo morali skakati čez stožce. V soboto mi je bil najbolj všeč ameriški nogomet in ko smo pobirali jajčka. Kick ball mi pa ni bil najbolj všeč, ker je težka igra. Drugo leto bi tudi šel na ameriški vikend. »Thank you«, tisočkrat!

Anej: Jaz grem naslednje leto tudi na ameriški vikend. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo se igrali good guy, bad guy in ko smo igrali jajčka. Želim, da ostane tako, kot je.

Živa: Če bi bil ameriški vikend od palčkov do rožic (skupine v vrtcu), bi šla vsako leto. Drugo leto spet pridem. V petek je bilo najboljše ko sva bili z Ivjano zavezani in sva tako skakali, da sva imeli nogi zavezani skupaj. Pa ko smo skakali preko kolebnice po trije in štirje. Z Američani nismo nič govorili. Dobro je bilo, ko smo iskali jajčka in ko smo streljali lončke. Če si zadel, si dobil bonbon. Jaz sem dobila enega. Hvala za vse, ker je bilo tak fajn. Verjetno se še kdaj vidimo.

Lovro: Meni je bilo najboljše, ko smo tekali v krogu, ker rad tekam. Na začetku me je bilo malo strah, potem pa sploh več ne. Všeč mi je bilo, ko smo iskali jajčka. Ameriški nogomet je bil zahteven. Hvala za učenje ameriškega nogometa, pa za vse. Res je bilo fajn.

Lara: Meni je bilo všeč v petek, ko smo skakali in ko smo se igrali z žogicami, v soboto pa, ko smo iskali jajčka in ko smo igrali ameriški nogomet. Hvala, ker je bilo tak fajn.

Ivjana: Meni pa je bilo v petek všeč, ko smo skakali preko kolebnic in ko smo metali žogice. V soboto mi je bilo všeč, ko smo igrali nogomet in iskali jajčka. Rada bi vam sporočila, da je bilo fajn in da ste zelo prijazni. Hvala za zabavo!

Žiga: Meni je bilo najbolj všeč drugi dan, ko smo igrali športne igre in se naučili njihove športne igre. Zelo dobro zabavo ste naredili.

Liam Tai: Meni je bilo najbolj všeč, ko smo streljali s pištolami. Trikrat sem bil na vrsti in trikrat sem zadel kozarce. Tudi ko smo drugi dan iskali jajčka, mi je bilo všeč. Oba dneva sta mi bila všeč, ko smo se lahko pogovarjali po angleško.

Lori: Meni je bilo všeč, ko smo tekali in se je ustavila glasba ter smo mi morali najti postajo. Hvala, zelo dobro ste naredili.

Jakob: Zelo dobro ste naredili in všeč mi je bil ameriški nogomet.

Kristijan: Meni je bilo najboljše, ko smo žogo brcali in smo morali teči na eno postajo. Drugo leto bi rad, da bi se kickball ponovil. Zelo se trudite za nas. Hvala!

Taja: Meni je bilo najbolj všeč, ko smo morali najti jajčka, pa da smo se naučili nekaj vaših športnih iger. Pohvalila bi vas, da se zelo trudite za nas.

Vid: Najbolj mi je bilo všeč, ko smo peli pesmico. Pohvalil bi vas, da ste bili zelo dobri do nas in ste nas zabavali. Za zahvalo bi vam rad povedal, da se vam iskreno zahvaljujem, da ste prišli.

Jan: Zelo mi je bilo všeč, ko smo iskali jajčka in ko smo igrali ameriški nogomet. Res ste zelo lepo organizirali ameriški vikend. Hvala!

Kian: Meni je bilo všeč, ko smo izdelovali maske in še lov na jajčka. Pohvalil bi, da ste odlično organizirali.

Anej: Meni je bilo všeč, ko smo igrali ameriški nogomet in ko smo se zabavali z rdečimi žogicami. Naredili ste najboljši ameriški vikend.

 

 

 

 

(Skupno 276 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča