Skoči na glavno vsebino

Na OŠ Starše že tretje leto zapored potekajo treningi cheerleadinga, športa, ki je prišel iz Amerike in osvaja cel svet. Na lanskem Državnem prvenstvu šolskih cheerleading skupin, ki je potekalo v Mariboru so člani in članice Mini Borcev iz Starš osvojili odlično 2. mesto.

KAJ JE CHEERLEADING?

Cheerleading izhaja iz Združenih držav Amerike in je zelo priljubljen nacionalni šport. V Sloveniji je razmeroma mlad šport, ki spodbuja skupinski duh, zaupanje in sodelovanje. Cheerleading koreografije vsebujejo elemente gimnastike, akrobatike in plesa. Je samostojen šport, ki zraven prej omenjenih prvin vsebuje tudi človeške piramide, mete, dvige, skoke in druge samostojne elemente. Člani vseh starostnih kategorij se udeležujejo tekmovanj doma in v tujini, kjer se predstavijo s svojo koreografijo, ki vsebuje vse zgoraj naštete elemente.

 

ZAKAJ JE PRIMEREN ZA OTROKA?

Zaradi svoje dinamičnosti in sodelovanja posameznika v skupini je ta športna zvrst primerna za razvoj, prispeva h kakovostnemu preživljanju otrokovega prostega časa in je hkrati dovolj nezahtevna, da se je lahko udeleži vsak otrok. Namenjena je dekletom in fantom od 1. do 9. razreda.
Vljudno vabljeni, da se nam pridružite ob sredah med 13.50 in 14.35 v šolski telovadnici!

 

no images were found

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča