Skoči na glavno vsebino

V nedeljo, 6. 3. 2016, smo se učenci likovnega krožka odpravili v Narodno galerijo v Ljubljani, da bi si ogledali stalno zbirko.

Učenci, v spremstvu učiteljice Tanje Šimek, smo se ob 7.15 zbrali na železniški postaji Maribor. Na vlak smo vstopili polni pričakovanj. Med vožnjo smo se igrali razne likovne igre, se pogovarjali, smejali, malicali … V vožnji z vlakom smo zelo uživali, saj je bila to za nekatere prva v življenju. Na sprehodu od železniške postaje do galerije smo občudovali zanimive okrašene zgradbe, na Prešernovem trgu Prešernov spomenik, Tromostovje, razne znamenitosti, raznolike ljudi in seveda živali. Najbolj se nam je v spomin vtisnila ljubka zlata prinašalka Joni. Pot smo nadaljevali po Prešernovi ulici, kjer smo na tablo »I have a Kraš on you« zapisali ime svoje simpatije in si ogledali polne izložbe zaprtih trgovin. Ob prihodu v galerijo smo  v Galovi sobi iskali škrata Gala, ki smo ga na žalost ujeli med spanjem. Nato smo se z zelo »zahtevnimi« učnimi listi odpravili na ogled stalne zbirke. Ogledali smo si slike in kipe, ki so nastali na Slovenskem v času od 13. do 20. stoletja. Očarani smo bili nad veličastnimi restavriranimi galerijskimi prostori, predvsem nad Zlato dvorano, modernim delom galerije, sredi katerega je stal Robbov vodnjak, in seveda likovnimi deli. Poiskali smo tudi slike izbranih avtorjev, ki smo jih pred časom poustvarjali pri likovnem krožku in bili smo navdušeni nad originali, saj smo slike videli v živo v pravi velikosti in v sijočih barvah. Na koncu našega ogleda smo obiskali še trgovino s spominki. Sledil je zanimiv povratek proti železniški postaji, saj smo spotoma srečali znanega Slovenca Klemna Slakonjo, na naši poti preko Tromostovja se pa nam je pridružil prelep balonček v podobi rožnatega samoroga, ki smo ga poimenovali Miloš Junior in se z njim zelo zabavali na poti domov.

Na železniško postajo Maribor smo prispeli okoli 15. ure. Potovanje nam je bilo zelo zabavno in zagotovo nam bo ostalo v spominu.

Lana Ljubec

no images were found

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča