Skoči na glavno vsebino

Navodila za delo

Janko Kersnik: Mačkova očeta

  1. Pripoved Mačkova očeta, ki si jo prebral v ponedeljek in v torek, govori o slabih družinskih odnosih. Kakšne odnose pa imate vi v družini? Kakšen odnos imaš do starejših, do starostnikov? Je v tvojem kraju še običajno, da otroci skrbijo za svoje obnemogle starše? Kje danes živijo starostniki, če ne pri svojih otrocih? Kako je bilo to urejeno v mladosti tvojih staršev, starih staršev? Zakaj misliš ti in tvoji domači, da moramo spoštovati starejše? Ali si ti oziroma tvoj sogovorec kdaj prizadel starejšega?

2. Pripravi se na pogovor in o tej temi povprašaj svoje starše, stare starše, starejše sorodnike (pokliči jih, ne hodi k njim na obisk!).

3. Napiši besedilo, v katerem predstaviš svoje razmišljanje in pogled staršev, starih staršev. Besedilo v Wordu mi pošlji na e-naslov: tamara.himelrajh@guest.arnes.si, do 27. 3. 2020. Vrnila ti bom pregledano besedilo. Ne pozabi na uradno obliko e-sporočila.

V primeru, da besedila ne moreš napisati v Wordu, ga napiši ročno v zvezek in mi fotografijo pošlji na prej napisani e-naslov, prav tako do 27. 3. 2020.

 

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča