Skoči na glavno vsebino

19. in 20. aprila so na naši šoli gostili Ameriški vikend. Tako kot ostali otroci sem se ga udeležila tudi jaz.

1. dan smo začeli s kratkim uvodom, animatorji so se nam predstavili in nas zaposlili z različnimi igrami. Omeniti moram, da je imela ena od animatork, Trisha, rojstni dan, zato smo ji zelo hvaležni, da si je kljub temu posebnemu dnevu vzela čas za nas in ga praznovala v naši družbi. Tako smo ji zapeli vse najboljše v slovenščini in angleščini. Pri tem smo vadili izgovorjavo besede »birthday«. Nato nas je čakal zelo zanimiv izziv. Po skupinah smo morali iz lego kock sestaviti avtomobilčke, s katerimi smo nato tudi tekmovali. Sledilo je še več iger in zabave. Dneva pa seveda nismo mogli kar tako končati, morali smo se tudi malo razgibati. Tako je sledil skupinski ples, s katerim smo se z nasmejanimi obrazi poslovili.

2. dan smo pričeli z različnimi zabavnimi igrami in pogovorom z našimi novimi prijatelji iz Amerike. Nadaljevali smo s krajšim uvodom, nato so nas razdelili po skupinah in z dodeljenimi animatorji smo se lotili različnih dejavnosti. Moja skupina se je z dvema animatorjema odpravila ven. Začeli smo z osnovami metanja diska in nadaljevali s tekmovanjem. Po končani igri smo se odpravili nazaj v telovadnico in nadaljevali z igrama »Do you like your neighbour?« ter »Kitty needs a corner«. Po končani igri je sledila malica, kjer smo imeli veliko časa za klepet. Nato je naša skupina nadaljevala s sestavljanjem mostu v manjših ekipah. Seveda smo ga sestavljali iz lego kock. Sledilo je še nekaj zelo zanimivih iger in še en skupinski ples za slovo. Tako smo se z nasmehi na obrazih poslovili od naših novih prijateljev.

Osebno se mi je zdel vikend zelo zabaven in koristen, saj sem tako vadila angleščino. Še enkrat hvala vsem, ki so si za nas vzeli čas in poskrbeli, da smo se imeli lepo.

Klara Pliberšek, 8. b

(Skupno 211 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča