Skoči na glavno vsebino

DEKD3Z učenci Osnovne šole Starše smo se letos prvič vključili v projekt z naslovom Dediščina gre v šole ob Dnevih evropske kulturne dediščine, ki jih organizira Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Učenci 7. razreda so v projektu sodelovali tako, da so raziskovali kulturno dediščino občine Starše, za katero so ugotovili, da jo premalo poznajo, čeprav je izjemno bogata in raznolika. Da bi jo bolje spoznali, so pregledali register nepremične kulturne dediščine Ministrstva za kulturo Republike Slovenije, različne vire in literaturo. Posamezne enote so poiskali na terenu in jih fotografirali. Pogovarjali so se tudi z domačini, ki živijo v njihovi bližini in zapisali njihova pričevanja. Zbrano gradivo so 1. oktobra 2014 v besedi in sliki predstavili svojim staršem in drugim obiskovalcem prireditve. Dan kasneje so kulturno dediščino občine Starše predstavili učencem naše šole.

Neli, Hana, Lana, Rok, Nika, Eva, Gašper, Luka in Monja, ki so sodelovali v projektu, so ugotovili, da je kulturno dediščino domačega kraja potrebno varovati in ohranjati.

 

(Skupno 252 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča