Skoči na glavno vsebino

Smučarski skoki so v dolini pod Poncami (Planici) že dolgoletna tradicija. Tam vsako leto poteka finale smučarskih skokov in poletov. Podeljuje se veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala ter mali kristalni globus v poletih.

Zavarovalnica Triglav že 46 let omogoča otrokom iz vse Slovenije ogled kvalifikacij smučarskih skokov. Osnovne šole se udeležijo natečaja, pri katerem je potrebno narediti likovne izdelke in jih poslati na uredništvo natečaja. Nato izberejo finalne šole, ki so za svoja imenitna likovna dela nagrajene z izletom v Planico. Tam pa izberejo zmagovalca in mu podarijo nagrado. Letošnja tema je bila » Z VLAKOM V PLANICO«. Naša šola se ga udeležila in se uvrstila med petnajst najboljših šol.

Dan odhoda je bil 19. marec. Zbrali smo se že ob peti uri zjutraj ter se z avtobusom napotili v dolino pod Poncami. Po treh urah vožnje smo končno prispeli. Tam smo dobili rdeče kape, ki smo si jih nadeli za fotografiranje. Najprej smo malicali, da smo si nabrali moči, saj je bilo v veliki gneči težko priti do podpisov. Nato smo si ogledali dva treninga. Kvalifikacije pa so bile zaradi slabih razmer na zaletišču skakalnice žal odpovedane. Po treningih nas je na glavnem odru zabavala skupina ROCK&BAND. Razglasili so še zmagovalca natečaja, kateremu so Slovenske železnice omogočile izlet z vlakom v katerikoli kraj v Sloveniji. To žal ni bila naša šola, ampak kljub temu je bilo to enkratno in nepozabno doživetje.

Ponosni smo lahko, da naš narod zelo podpira junake in za njih visoko dviga zastave.

 

Ana Katarina Kovačič, Eva Kaube, Patricija Završki

no images were found

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča