Skoči na glavno vsebino

V šolskem letu 2015/2016 bomo na OŠ Starše preko športnega društva Studenci (športna gimnastika), sodelovali pri projektu Zdrav življenjski slog (ZŽS). Program, ki ga delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, delno pa Ministrstvo za izobraževanje, znanost kulturo in šport, omogoča otrokom še več gibalnih dejavnosti pod strokovnim vodstvom športnih pedagogov.
Program je brezplačen in je namenjen otrokom od 1. do 9. razreda osnovne šole. Izvaja se v času podaljšanega bivanja, takoj po ali pred poukom in ob pouka prostih dneh – nekatere sobote in v času šolskih počitnic. Tako imajo otroci možnost brezplačno obiskovati dodatne ure športa in se spoznati z nekaterimi športi, ki sicer niso vključeni v redni učni načrt in v športnem duhu preživeti del prostega časa.
Vse aktivnosti bodo potekale v šolski telovadnici ali na zunanjih igriščih šole ter v javnih športnih objektih in naravnem okolju.
Redna vadba se bo izvajala celo šolsko leto od ponedeljka do petka po urniku.
Cilj projekta so:

  • dodatno spodbuditi otroke k športni dejavnosti,
  • odpraviti posledice negativnih vplivov sodobnega načina življenja (odpravljanje debelosti, razvoj splošne vzdržljivosti,vadba za primerno telesno držo),
  • zagotoviti učencem priporočeno vsakodnevno vodeno vadbo,
  • seznanjanje otrok s temelji zdrave prehrane in zdravega življenjskega sloga.

 

Več informacij o projektu dobite na sd.studenci@gmail.com ali na telefonski številki 040 273 290 (Karmen Grabar).

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča